Lidmaatschap

 
Tal van zaken kunnen ondernemers zelf tackelen, maar er zijn ook belangen die alleen gezamenlijk succesvol kunnen worden aangepakt. 
Sluit u ook aan bij NRK Folie en geniet van de voordelen van het lidmaatschap. Wij geven u graag nadere informatie. Download hier de informatiefolder.

 
  • Netwerken
  • Kennisoverdracht
  • Promotie
  • Lobby/Belangenbehartiging
Informatie
 

 

Ga snel naar:

 

Export begin Q4 2019 stevig gegroeid

Het volume van de goederenexport was in oktober dit jaar 7,4 procent groter dan dezelfde periode vorig jaar, meldt het CBS. De groei is hoger dan in de voorgaande maanden. In oktober 2019 groeide vooral de export van aardolieproducten, chemische producten, machines en apparaten. Het volume van de import was in oktober 4,4 procent groter dan een jaar eerder. Echter zijn de omstandigheden voor export in december 2019 minder gunstig, zie de CBS Exportradar 

Industrie verwacht iets minder investeringen in 2020
Bedrijven in de Nederlandse industrie verwachten volgend jaar wat minder te investeren, na een lichte stijging van de investeringen dit jaar. Het gaat bijvoorbeeld om investeringen in gebouwen, machines, vervoersmiddelen en computers.

De verwachting is dat de investeringen volgend jaar met 2 procent zullen afnemen. Dit jaar verwacht het CBS nog een toename met circa 2 procent. Het CBS denkt dat in 2020 ongeveer 10,6 miljard euro daadwerkelijk wordt geïnvesteerd door industriebedrijven, wat vergelijkbaar zou zijn met de investeringen vorig jaar. Fabrikanten en producenten zullen volgend jaar vooral investeren in vervanging van machines en apparatuur. Dit jaar was uitbreiding het hoofdmotief om de knip te trekken.


« Terug naar vorige pagina

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

 


Contact

 

Secretariaat NRK Folie

Tel: 070-444 06 70
Fax: 070-444 06 61 

E-mail
 

Thermoplasten Industrie

 
 

© VVF 2021